Hjørneklodser i aluminium til containere

Vores guide fortæller dig hvilken kombination af hjørneklodser og hvilke tegninger og dokumenter at du skal bruge til dit projekt.

BL 1_burned 1024x768

Standard hjørneklods

Pris pr. stk. ekskl. moms 195 DKK

Gå til produkter

Primært billede også til kategori siden SS corner casting bl 3_burned 2

Rustfrit stål hjørneklods

Pris pr. stk. ekskl. moms 1948 DKK

Gå til produkter

alu-BL-2-burned-1024x768-1-500x500 6

Aluminium hjørneklods

Pris pr. stk. ekskl. moms 2263 DKK

Gå til produkter

hjørneklodser placering 20' fodaftryk 2

Hjørneklodser er yderpunkterne på enhver container

Hjørneklodsen er den del som man med sikkerhed finder på alle ISO containere indenfor shipping og oftest også på alle andre container konstruktioner.

Hjørnernes placering afgør på millimeter hvilken størrelse containeren får. Hjørnerne er de punkter som først rammer jord, container, ladet på en lastbil, eller hvad containeren bliver stillet på. Hjørnerne er dem som containeren hviler på og hvor vægten bæres på. Hjørneklodserne er containerens fodaftryk. Hjørnerne er dem der bruges til at fastgøre containeren. Derfor har hjørneklodser suverænt flest funktioner sat op i mod alle andre dele på containeren.

Et komplet sæt hjørner til 1 container består af i alt 8 stk. hjørneklodser. De fordeler sig på 4 forskellige typer. 2 stk. Top højre (TR), 2 stk. Top venstre (TL), 2 stk. Bund højre (BR), 2 stk. Bund venstre (BL).

Inde i hver hjørneklods er der markeret om det er TR, TL, BR eller BL for at man kan se hvilken specifik hjørneklods at der er tale om.

På billedet kan du se hvordan de er placeret på en standard 20 fods container.

Tegninger og dimensioner

Hjørneklods dimensioner reguleres af ISO 1161 standarden. De 2 top hjørneklodser er lodret spejlvendt af hinanden. De 2 bund hjørneklodser er lodret spejlvendt af hinanden. Men en top og en bund hjørneklods er ikke 100% vandret spejlvendt af hinanden. Den eneste forskel der er mellem top og bund, er dog formen på hullet i den korte ende.

Venstre bund

Corner casting BL - Tegning 1

Link til STP filen her
BL – Bund venstre

Højre bund

Corner casting BR - Tegning 1

Link til STP filen her
BR- Bund højre

Venstre top

Corner casting measurements - top vs bund 2

Link til STP filen her
TL – Top venstre

Højre top

Corner casting measurements - top vs bund 2

Link til STP filen her
TR – Top højre

Produkter

alu BL 2 200x150

Hjørneklodspakke til bund

9052 DKK ekskl. moms
(195 kr./ hjørneklods.)

Køb en pakke med 2 x venstre og 2 x højre bund for 9052 kr. + moms + 148 kr. i fragt!

alu BR 3 200x150 burned

Hjørneklodspakke til    top

9052 DKK ekskl. moms
(195 kr./ hjørneklods.)

Køb en pakke med 2 x venstre og 2 x højre top for 9052 kr. + moms + 148 kr. i fragt!

Corner-castings-cover-small

Hjørneklodspakke til top og bund

18104 DKK ekskl. moms
(195 kr./ hjørneklods.)

Køb en pakke med 4 x venstre og 4 x højre top og bund for 18104 kr. + moms + 148 kr. i fragt!

Har du brug for at købe ekstra hjørneklodser enkeltvis? Så klik på linket her!

Certikat for test af kvalitet

Hjørneklodser (corner castings på engelsk) kommer med et fabriks certifikat og med et materiale certifikat. De findes ikke med et decideret 3.1 corner casting certifikat. Det er en evigt tilbagevendende udfordring med hjørneklodser og med 3.1. certifikater og andre regionale krav til certifikater. Det kan i princippet også godt udføres, men det vil sende prisen på hjørneklodser meget højere op. Det der afgør hvad der kommer af certifikater på en ISO hjørneklods, er de krav som stilles i ISO 1161 standarden for corner castings i container industrien, og som bruger hjørneklodserne til de millioner af containere der produceres i Kina hvert år.

Fabriks certifikatet er fra Bureau Veritas, American Bureau of Shipping (ABS), eller et andet tredjeparts klassifikations selskab. Her står typisk hvem der har produceret hjørneklodserne, hvor stor en mængde corner castings der er produceret, hvilke produktions-serier af corner castings der er tale om, og selvfølgelig hvad disse (shipping) corner castings er godkendt til.

Test report example aluminium

På materiale certifikatet vil det fremgå hvilken legering af hjørneklods materialet er i. Typisk vil der være flere produktions-serier på samme certifikat. Hver produktions-serie identificeres på certifikatet ved et såkaldt “heat nr.”. Ud for hvert heat nr. står der hvilken legering at den enkelte hjørneklods produktions-serie har. Det heat nr. er også stemplet ind i hver enkelt container hjørneklods. På den måde kan man spore sig frem til hvilken legering den enkelte container hjørneklods har.

Vidste du at 12% af alle skader på ting opbevaret i en container skyldes fugt?

Jeg anbefaler kun låse i højeste forsikringsklasse

I de senere år har jeg talt med flere som har haft indbrud i deres container og som har haft problemer med at få forsikringen til at dække deres tab. Det skyldes især at siden 2017 har den klassiske låsebom har været nedgraderet fra klasse 5 til klasse 2. Det er bare ofte blot ikke blevet kommunikeret ud af dem til dig og andre som har en container med værdifuldt indhold.

Der kan være for rigtig mange penge inde i container, og det dur ikke at det er usikkert om det bliver dækket ved indbrud. Vi vil gøre op med den usikkerhed en gang for alle. Derfor anbefaler vi altid at bruge en af de nye låse i højeste forsikringsklasse.

Ring til os på tlf. 22664638 hvis du vil vide mere om hvordan du sikrer dig.

Martin photo cut small

Martin J. Skov

Ejer og direktør

+45 22 66 46 38
martin@specialcontainer.dk